home nieuws biografie agenda fotogalerij discografie audio boekingen
 
 

Biografie

 
   

Eddy Mars werd geboren onder de naam van Jozef Sleeckx op 11 juni 1948. Hij was de oudste uit een muzikale familie van drie jongens. Ook zijn vader zong, maar deze koos voor het klassieke genre.

De muziek zat sinds kindsbeen bij Eddy Mars in het bloed. Als 16-jarige trok hij reeds naar allerlei zangwedstrijden, waarvan er toch minstens een 40-tal door hem zijn gewonnen. Als hij met het liedje 'Het kan niet zijn' van Will Tura deelnam hadden de andere kandidaten geen schijn van kans meer. Enkele jaren later heeft hij zijn orkest opgestart onder de naam 'Eddy Mars en the Sunbeats'. Ze trokken jarenlang het ganse land door en kenden groot succes bij het publiek. Later kwam hij via Marc Dex in contact met de producer Stan Verbeeck die hem in de Vlaamse Top 10 bracht met de liedjes :

- 'Ik wil niet weten hoe je heet' (behaalde 4de plaats)
- 'Ik dank de hemel met een roos' (behaalde 8ste plaats)
- 'Sinds jij weg bent' (behaalde 3de plaats)

Deze liedjes stonden toch minstens gedurende 9 weken in de BRT-Top 10.

Naar aanleiding van zijn groot succes kwam bij Johnny Blenco terecht. Met het liedje 'In de stilte van de nacht' haalde hij de 5de plaats in de Vlaamse Top 10. Het liedje 'Toe huil nou niet' kende ook een groot succes en behaalde de 3de plaats. In oktober 1988 kwam zijn droom tot werkelijkheid : Eddy Mars stond nummer nr.1 in de top 30 met het liedje 'De Roos Van Casablanca', ondanks de grote concurrentie van Clouseau en andere grote artiesten. Dit was een verdiende trofee en een grote motivatie om zijn muziekcarrière nog verder uit te breiden. Jarenlang heeft hij opgetreden samen met andere grote artiesten. Zijn aanhang van fans bleef maar groeien.

Maar... het verstand komt met de jaren zegt men altijd, en dit heeft ook Eddy Mars ondervonden. In november 2006 zette hij een punt achter een zaak en een relatie die hem oneindig veel problemen en geld hadden gekost. Spijtig genoeg was hij 17 jaar uit zijn leven kwijt, doordat hij met de verkeerde mensen in zee was gegaan. Gelukkig heeft hij het hoofd niet laten hangen en is hij niet gestopt met zijn muziek! De mogelijkheid om zijn zangtalent ten beste te geven is sterk gegroeid. Eddy geeft nu optredens op weekdagen én in het weekend en dit op verschillende plaatsen in het land. Ook in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk is hij geen onbekende meer. De 'echte' fans zijn hem ook overal blijven volgen.

Muziek is en blijft altijd een belangrijke rol spelen in het leven van Eddy Mars. Zijn discografie liegt hier niet om.

Een vraag voor Eddy Mars?
Neem contact op via :

info@eddymars.be

 
 

©2008-2019, EM Sound / Eddy Mars